Καθαρισμός παιδικού δωματίου χωρίς χημικά

καθαρισμος χωρις χημικαΤα παιδιά που εμφανίζουν αλλεργίες τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί δραματικά. Οι λόγοι που συμβάλλουν σε αυτό το φαινόμενο είναι πολλοί και αρκετά σύνθετοι, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντιμετωπίσουμε τους περισσότερους από αυτούς. Ένας όμως από τους κυριότερους παράγοντες που συμβάλλουν καθοριστικά στην εμφάνιση παιδικών αλλεργιών και μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε είναι η αυξημένη χρήση χημικών προϊόντων για τον οικιακό μας καθαρισμό.

Καθημερινά ο καθένας από εμάς για να καθαρίσει και να απολυμάνει το σπίτι του και φυσικά τα παιδικά δωμάτια χρησιμοποιεί πολλά προϊόντα που έχουν δεκάδες χημικά στοιχεία στην σύνθεση τους. Υπάρχουν όμως απλές λύσεις που έχουν το ίδιο αποτελέσματα με τα προϊόντα του εμπορίου με την βασική διαφορά ότι δεν έχουν χημικά και συνεπώς δεν συμβάλλουν στην εμφάνιση αλλεργιών!

Αρχικά μπορείτε απλά να μειώσετε την ανάγκη για χρήση χημικών καθαριστικών. Μπορείτε για παράδειγμα να ξεσκονίζετε με κάποιο πανί από φυσικό ύφασμα αντί για συνθετικό ή να καθαρίζετε τα τζάμια με μείγμα από ξύδι ή κάποιο άλλο οργανικό υλικό αντί των καθαριστικών του εμπορίου που περιέχουν δεκάδες χημικές ενώσεις.

Αποφύγετε όσο μπορείτε την χρήση καθαριστικών που περιέχουν χλωρίνη ή παράγωγά της. Υπάρχουν καθαριστικά που θεωρούνται βιολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από καταστήματα ή να δημιουργήσετε εσείς μείγματα καθαρισμού από ξύδι ή λεμόνι.

Καθαρίστε τις μοκέτες και τα χαλιά σας με μείγματα από σόδα και πράσινο σαπούνι αντί για τα γνωστά καθαριστικά του εμπορίου με τις χημικές ουσίες που έχουν. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο αν όχι καλύτερο και χωρίς καθόλου χημικά.

Αποφύγετε τα αποσμητικά χώρου, επιλέξτε εναλλακτικά φυσικά αιθέρια έλαια και φυτά με έντονο άρωμα όπως λεβάντα.

Σε περίπτωση που σκοπεύεται να καλέσετε συνεργείο καθαρισμού για τον χώρο σας, βεβαιωθείτε ότι διαθέτει τα κατάλληλα μηχανήματα βιολογικού καθαρισμού, όπως έχουν στην διάθεση τους τα συνεργεία καθαρισμού της Pancleaners, και μπορεί να σας εξασφαλίσει ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα χωρίς την χρήση χημικών.

Υπάρχουν πραγματικά πολλές εναλλακτικές λύσεις για να αποφύγετε τα χημικά προϊόντα, αρκεί να τις αναζητήσετε!