Διατηρήστε τα χαλιά σας σε άριστη κατάσταση

καθαρισμος χαλιωνΤα χαλιά είναι λογικό από την καθημερινή τριβή και την πάροδο του χρόνου να φθείρονται. Όμως υπάρχουν μερικές απλές και έξυπνες κινήσεις που σας επιτρέπουν να διατηρείται τα χαλιά σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση!

1) Καθαρίστε τα χαλιά σας με ηλεκτρική σκούπα όσο ποιο συχνά μπορείτε. Προσπαθήσατε να καθαρίζετε τα χαλιά σας με ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Με αυτό το τρόπο απομακρύνετε σκουπίδια, τρίχες, σκόνη και οτιδήποτε άλλο έχει πέσει στο χαλί.

2) Καθαρίστε όποιον λεκέ εντοπίσετε άμεσα. Ο καλύτερος τρόπος να απομακρύνετε έναν λεκέ είναι να τρίψετε απαλά την επιφάνεια με ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι με χλιαρό νερό, αν ο λεκές δεν φύγει καθαρίστε τοπικά με καθαριστικό χαλιών. Εφόσον καθαρίζετε τους λεκέδες με το που τους εντοπίσετε άμεσα, αποφεύγετε το ενδεχόμενο ο λεκές να "ποτίσει".

3) Φροντίστε να αλλάζετε συχνά θέση στα χαλιά. Σε περιπτώσεις που υπάρχουν βαριά αντικείμενα που ακουμπούν πάνω στα χαλιά όπως καρέκλες και τραπέζια φροντίστε να τους αλλάζετε συχνά θέση ώστε να αποφύγετε μόνιμα σημάδια στα χαλιά από την υπερβολική πίεση σε συγκεκριμένα σημεία.

4) Προγραμματίστε τον καθαρισμό των χαλιών με ειδικό καθαριστικό τακτικά. Καλό είναι να καθαρίζετε τα χαλιά σας μια φορά τον μήνα με καθαριστικό, με αυτό τον τρόπο παραμένουν πάντοτε καθαρά.