Καθαρισμος τζαμιων

καθαρισμος τζαμιωνΟ καθαρισμος τζαμιων μπορεί να γίνει με διάφορα υλικά και μέσα. Όλοι γνωρίζουμε τα κλασσικά υγρά καθαριστικά τζαμιών που μπορούμε να βρούμε σε οποιοδήποτε κατάστημα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία τόσο σε μάρκες και αρώματα όσο και σε τιμές. Πέραν όμως αυτών υπάρχουν και άλλοι τρόποι καθαρισμού τζαμιών με αρκετά εντυπωσιακά αποτελέσματα μάλιστα!

 

Καθαρισμοί τζαμιών με ξύδι και νερό

Δημιουργήστε το δικό σας καθαριστικό τζαμιών χρησιμοποιώντας αποσταγμένο λευκό ξύδι και νερό. Το ξύδι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αφαίρεση ταινιών και αυτοκόλλητων από τις γυάλινες επιφάνειες και αφήνει τα τζάμια χωρίς γραμμές και μουτζούρες.
Για να δημιουργήσετε το καθαριστικό χρησιμοποιήστε ίσες ποσότητες από ξύδι και νερό και τοποθετήστε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το διάλυμα στα τζάμια και στη συνέχεια σκουπίστε την επιφάνεια με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι. Σε περιπτώσεις με πολύ βρώμικα τζάμια, χρειάζεται να τα καθαρίσετε πρώτα με νερό και σαπούνι και μετά να ψεκάσετε με το διάλυμα. Αν στο τζάμι υπάρχουν ιδιαίτερα επίμονοι λεκέδες ή βρομιές χρησιμοποιήστε αδιάλυτο ξύδι. Απλά εφαρμόστε το ξίδι σε ένα πανί και τρίψτε την συγκεκριμένη περιοχή μέχρι να καθαρίσει και έπειτα γυαλίστε με ένα στεγνό πανί.

Στεγνοί τρόποι καθαρισμού τζαμιών

Σε περιπτώσεις που έχετε τζάμια σκονισμένα, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα βρώμικα, μπορείτε να τα καθαρίσετε απλά με ένα στεγνό πανί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πανί από βαμβάκι που δεν αφήνει χνούδι ή ακόμα και εφημερίδες που γυαλίζουν καλά τα τζάμια.

Άλλα καθαριστικά τζαμιών

Ο χυμός λεμονιού λειτουργεί περίπου όπως το ξύδι για τον καθαρισμό τζαμιών και γυάλινων επιφανειών γενικότερα. Για να δημιουργήσετε το διάλυμα ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού σε ένα λίτρο ζεστού νερού. Ψεκάστε το διάλυμα που παρασκευάσατε στα τζάμια και σκουπίστε με ένα πανί.
Η οδοντόπαστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει γρατζουνιές που υπάρχουν σε τζάμια και γυάλινες επιφάνειες. Απλώστε την οδοντόπαστα στην επιφάνεια με τις γρατζουνιές χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι πανί ή βαμβάκι. Έπειτα γυαλίστε τη γδαρμένη περιοχή με ένα μαλακό πανί.