Ειδικοί καθαρισμοί, πότε είναι απαραίτητοι

συνεργεια καθαρισμουΤα συνεργεία καθαρισμού, προσφέρουν μεγάλη γκάμα υπηρεσιών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι ειδικοί καθαρισμοί. Οι ειδικοί καθαρισμοί, πραγματοποιούνται με την χρήση ειδικών μηχανημάτων και από εξειδίκευμένο προσωπικό, κάτι που διαθέτουν τα συνεργεία της Pancleaners. Για ποιες υπηρεσίες όμως, και πότε είναι απαραίτητοι οι ειδικοί καθαρισμοί;

 

1. Καθαρισμός γυάλινων επιφανειών: Οι γυάλινες επιφάνειες πολλών επιχειρήσεων και κατοικιών είναι δυσπρόσιτες και πολλές φορές επικίνδυνο να καθαριστούν χωρίς τη γνώση και τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση ειδικών υγρών καθαρισμού. Οι επιχειρήσεις επιπλέον έχουν ανάγκη ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα καθαριότητας στις βιτρίνες, τα παράθυρα, ακόμα και τους εσωτερικούς καθρέπτες τους. Η συχνότητα εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, την επαφή με το κοινό και από την περιοχή που βρίσκεται η επιχείρηση. Οι ρύποι για παράδειγμα σε ένα αστικό κέντρο, αφήνουν ένα φιλμ σκόνης που δε φαίνεται αλλά θολώνει την εικόνα μιας βιτρίνας.

2. Καθαρισμός σε μοκέτες και χαλιά: Είτε βρίσκονται σε επαγγελματικούς χώρους είτε σε σπίτι, είναι πολύ δύσκολη, απαιτητική και κουραστική εργασία. Το συνεργείο καθαρισμού, προσφέρει επαγγελματική καθαριότητα, με ειδικά σαμπουάν και μηχανήματα χωρίς να υπάρχουν φθορές στο χαλί. Πολλές φορές ένα ευαίσθητο χαλί θέλει ειδική μεταχείριση κατά το πλύσιμο. Η συχνότητα καθαρισμού των χαλιών εξαρτάται από τη χρήση. Επαγγελματικοί χώροι, παιδικοί σταθμοί, εκθεσιακοί χώροι, χρειάζονται συχνό καθαρισμό, ενώ κατοικίες χρειάζονται βαθύ καθάρισμα σε κάθε αλλαγή εποχής και μεγαλύτερη συχνότητα χρειάζονται σπίτια ντυμένα με μοκέτες.

3. Δάπεδα επαγγελματικών χώρων: Δέχονται φθορά από τη συχνή κίνηση, ενώ πολλές κατοικίες έχουν δάπεδα που απαιτούν ειδική φροντίδα. Χώροι που υπάρχει μεγάλη κίνηση με καρότσια ή μετακινούνται συχνά βαριά αντικείμενα, χρειάζονται την απαραίτητη φροντίδα για τη συντήρηση του δαπέδου και την προστασία από φθορά. Η συχνότητα καθαρισμού από συνεργείο καθαρισμού εξαρτάται από τους παραπάνω παράγοντες. Μια επιχείρηση, για να μειώσει το κόστος μιας ζημιάς στο δάπεδο της, χρειάζεται τακτική υπηρεσία καθαρισμού, ενώ μια κατοικία, κυρίως με δάπεδο παρκέ, μάρμαρο ή γρανίτη χρειάζεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο συντήρηση και γυάλισμα.

4. Καθαρισμός σκαφών: Μια ακόμα ειδική υπηρεσία, είναι ο καθαρισμός σκαφών, είναι δύσκολο και χρονοβόρο να γίνει σωστός καθαρισμός των εξωτερικών χώρων και επιφανειών ενός σκάφους, ενώ ανάλογα με τη χρήση και τους επισκέπτες, επιβάλλεται τακτικός βιολογικός καθαρισμός στους εσωτερικούς χώρους. Οι ανοξείδωτες κατασκευές του σκάφους προστατεύονται επαρκώς από την υγρασία, με τη χρήση ειδικών αλοιφών που υπάρχουν.