Καθαρισμός τουαλέτας - αποτελεσματικός και οικολογικός

καθαρισμός τουαλέταςΟ καθαρισμός της τουαλέτας είναι πάντοτε δύσκολη υπόθεση! Υπάρχουν όμως κάποιες απλές συμβουλές που θα σας γλυτώσουν χρόνο και χρήματα ενώ ταυτόχρονα θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την χρήση χημικών προϊόντων που επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Τα δύο βασικά προϊόντα που χρειάζεστε είναι ξύδι και μαγειρική σόδα, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από οποιοδήποτε σουπερμάρκετ ή παντοπωλείο.

Το ξύδι κυρίως αλλά και η σόδα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στον καθαρισμό τουαλετών σε περιοχές που το νερό έχει πολλά άλατα.

Ένας αποτελεσματικός συνδυασμός είναι σόδα και ξύδι μαζί. Ρίχνετε στην λεκάνη τη σόδα και μετά από λίγα λεπτά ρίχνετε λίγο ξύδι. Μετά μπορείτε να τρίψετε την λεκάνη με μια βούρτσα και ξεπλένεται με νερό. Το αποτέλεσμα είναι μια πεντακάθαρη λεκάνη που μυρίζει όμορφα!
Εναλλακτικά μπορείτε να ρίξετε στη λεκάνη της τουαλέτας ένα ποτήρι ξύδι το βράδυ και το επόμενο πρωί να τρίψετε με κάποια βούρτσα ή σφουγγάρι και έπειτα ξεπλύνετε με νερό.
Επίσης με ξύδι και σόδα μπορείτε να καθαρίσετε την μπανιέρα σας. Βρέξτε ένα σφουγγάρι με ξύδι και απλώστε το στην μπανιέρα, μετά χρησιμοποιήστε τη σόδα σαν σκόνη καθαρισμού και τρίψτε με ένα υγρό σφουγγάρι, τέλος ξεπλύνετε την μπανιέρα με αρκετό νερό.

Με ξύδι μπορείτε ακόμα να καθαρίσετε τα πλακάκια της τουαλέτας σας. Θα δημιουργήσετε ένα μείγμα με μισό ποτήρι ξύδι σε 3 λίτρα νερού και τρίψτε τα πλακάκια, το αποτέλεσμα είναι τα πλακάκια να απολυμανθούν και να λάμπουν!

Προσοχή όμως:
* Δεν θα πρέπει να αναμίξετε το ξύδι με οποιοδήποτε προϊόν που περιέχει αμμωνία καθώς υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν αναθυμιάσεις!
* Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ξύδι ή μείγμα που να περιέχει ξύδι σε μαρμάρινες επιφάνειες καθώς υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσετε μόνιμη ζημιά στο μάρμαρο.